fjrigjwwe9r0haber:baslik_de
ATSO TARIM ÜRÜNLERİNDE MARKALAŞMA PROJESİ HAZIRLADI

fjrigjwwe9r0haber:haber_de

"ANTALYA DOMATESİ” MARKALAŞIYOR

 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya domatesini markalaştırmak için “Product of Antalya: Domates”  (Antalya’nın Ürünü: Domates) projesini hayata geçirdiklerini açıkladı.

Budak,Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın, 2012 Yılı “Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında hazırlanan  “Product of Antalya: Domates” Projesi ile bölgemizde faaliyet gösteren tarıma dayalı sanayi işletmelerinin var olan ürünlerinin katma değerini artırmak veya katma değeri yüksek ürün çeşitlendirmesine giderek rekabet güçlerini artırmalarını hedefliyoruz” dedi.

Proje Fikri Tarım Konseyi İcra Kurulu Toplantısında Ortaya Çıktı

Proje fikrinin Antalya tarımının sorunlarını tek çatı altında ele almak ve çözümler üretmek üzere kurulan Tarım Konseyi İcra Kurulu toplantısında ortaya çıktığını belirten başkan Budak, “konsey üyelerimizle yaptığımız toplantıda öncelikli çalışma alanları olarak “markalaşma ve tanıtım” konuları üzerinde fikir birliğine varılmıştı. İcra kurulumuz da tanıtım çalışmalarına “Antalya domatesi” ile başlamaya karar verdi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yazılan projede Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Antalya İhracatçı Birlikleri ve Antalya Ticaret Borsası proje ortakları olarak yer alıyor.

Bölgesel rekabet altyapısını iyileştirmek üzere markalaşma, tanıtım ve yayım hedeflerini esas alan proje, Antalya’nın ulusal ve uluslararası tanınırlığının sağlanmasına ve “Antalya” üst markasının gücünün artmasına katkıda bulunacaktır” dedi.

Antalya Domatesi Tanıtılacak

“Product of Antalya: Domates” Projesi’nin uygulama süresinin 9 ay olduğunu belirten Budak, bu süre içerisinde yurtiçi ve yurtdışı reklam ve tanıtım faaliyetleri ile Antalya domatesinin tüketiminin ve tanınırlığının arttırılması için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Budak, “Proje ile Antalya domatesinin üretim ve dağıtım sürecinde iyi tarım uygulaması standartlarının kullanılmasının teşvik edilmesi, Antalya’daki domates üretiminde izlenebilirliğin ve ürün standardının arttırılması, üretici ve tüketicilere yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin yürütülmesi, etiketli ürün üretimi ve tüketiminin teşvik edilmesi, oluşturulan sistemin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımını yaparak Antalya domatesinin bilinirliğinin arttırılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

3 Dilde Tanıtım Filmi Hazırlanacak

Pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinde kullanılmak üzere, ”Product of Antalya” logosunun da oluşturulacağını belirten Budak, yine tanıtım çalışmalarında kullanılmak üzere promosyon malzemeleri ve tanıtım kitapçıkları ile domates üretimi, ihracatı ve sağlığa faydaları gibi bilgileri içeren üç dilde tanıtım filminin hazırlanacağını, yurt dışı fuarların yanı sıra, bilbordlarda ve havayolu şirketlerinin dergilerinde reklam çalışması yapılacağını da sözlerine ekledi.